Jädersbruks Herrgård
Husfasad framsida sol 22
Hej

Kanske är dessa kurser något för dig eller någon du känner?

Grundkurs i naturlig matlagning


Snart börjar vi en serie av matlagningskurser på olika teman. Grundfilosofin är makrobiotiskt. Makrobiotik står för att hitta sin egen balans i livet, dela med sig av sina kunskaper och samtidigt sträva efter att få leva i en fredlig värld.
Kosten är baserad på hel säd, bönor, alger, frön, nötter, grönsaker, frukt & bär. Fisk, ägg & kött av bra kvalitet om man vill. Man väljer sin kost utifrån sina personliga behov och sina drömmar.

Råvarorna på kurserna kommer att vara 100 % ekologiska eller vilda. Den mat som vi tillagar under kursen är gluten- socker- och mjölkfri och vegetariskt.

Matlagningskurserna är i köket på Jädersbruks Ekologiska Herrgård

Kort på en matlagningenskurs
Tallrik med mat
Kort på vegansk citronfromage

3-4 mars

Grundkurs i naturlig matlagning.

Denna grundkurs ger dig ett överblick över vilket som är de viktigaste råvaror att ha hemma, och hur du tillagar dem så du varje dag får två-tre goda och näringsrika måltider och samtidigt är så enkla att du lyckas.
Alla maträtter och desserter vi tillagar får du recept på.

Lördag kl 10-16: Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi gör bl.a. misosoppa, koka råris, alger, tillagar bönor, steka och koka grönsaker, lagar dressing till sallad och vi gör en smarrig dessert.
Pris endast lördag 950 kr.
Lördag Happening kl 18-20: Vi ger varandra ingefärsomslag i blåa salen och fika i matsalen.
Pris för er som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.
Söndag kl 10-14: Vi ägnar dagen till att göra olika frukostförslag och prata teori om sammansättning av en måltid. Vi bakar glutenfritt bröd och frökex, gör olika pålägg, rosta frön, gör olika gröt, protein rätter, grönsaker etc.

Pris endast söndag 650 kr.

Matlagningskursen hela helgen kostar 1500 kr.
Kan betalas på plats med kort, Swish, kontant eller faktura på 30 dagar.

Begränsat med plats ca 12 personer. De som anmäler sig för hela helgen har förtur.

Om du vill övernattar här koster en natt 550 kr, två nätter 950 kr.

Butiken är öppen hela helgen.

Kort på grönsaker i mixar
Det blev en grönsakssmoothies med umeboshipasta
Kort på boveteplätter
Boveteplättar
Jag skär morötter
Jag skär morötter.



Nästa matlagningskurs

7-8 april

Tema: Individuella behov och mål.

Att äta efter sina individuella behov och efter årstiderna.
Tid att rensa ut efter en lång vinter. Näringsrika mellanmål. Vi gör bl.a. gröna drycker och smoothies på ett hälsosamt sätt. Vi groddar, gör vetegräs och odlar microgreens.
Alla maträtter och desserter vi tillagar får du recept på.
Lördag kl 10-16:
Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi gör bl.a. medicinsk utrensande dryck, gröna drycker, vetegräs, microgreens, misosoppa, kokar råris, alger, tillagar bönor, steker och kokar grönsaker, dressing till sallad etc. och vi gör en smarrig dessert.

Pris endast lördag 950 kr.

Lördag Happening kl 18-20:
Undervisning i do-in (självmassage), fotbad med magnesiumsalt och borstning av kroppen för att få gång i bl.a. utrensning och blodcirkulationen. Kvällsfika i matsalen.

Pris för er som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.

Söndag kl 10-14: Vi gör näringsrika mellanmål. Vi gör gröna drycker och smoothies mera hälsosamma. Vi gör mineralmjölk av olika frön, nötter, mandlar och säd. Vi gör olika groddar. Vi tillagar en enkel måltid tillsammans som vi äter ihop.

Pris endast söndag 650 kr.
Matlagningskursen hela helgen 1500 kr.
Kan betalas på plats med kort, Swish, kontant eller faktura på 30 dagar.

Begränsat med plats ca 12 personer.

Om du vill övernatta här kostar en natt 550 kr, två nätter 950 kr.

Butiken är öppen hela helgen.


Kort på Vivianne och en massa örter
Vivianne och en massa sköna örter från trädgården
Kort på brännässeldryck
Brännässeldryck
Nykokt broccoli
Lättkokt broccoli

28-29 april

Tema: Att tillaga frukt, bär, grönsaker och örter.

Denna kurs handlar om att tillaga frukt, grönsaker och örter på många olika sätt, så att de kan tillfredsställa våra behov för olika smakar, färger och konsistenser. Man kan tillaga frukt och grönsaker så att de får en kylande eller en värmande effekt på kroppen. Vi tillagar smoothies och fruktkräm med rismalt. Vi skär grönsaker på olika vackra sätt beroende på vad de ska användas till. Vi gör pesto och river, pressar, mjölksyra, ångkokar, kokar, stekar, långtidsstekar, friterar och bakar grönsaker. Och vi tillagar årets första vilda grönsaker och gör goda dressingar till råa och kokta sallader. Vi pratar om vilka matlagningsmetoder som är bra att använda på våren. Som alltid gör vi tillsammans en balanserad måltid med dessert.
Alla maträtter och desserter vi tillagar får du recept på.

Lördag 10-16: Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi gör bl.a. misosoppa, kokar råris, alger, tillagar bönor, fritera, steka, kokar och pressar grönsaker, gör dressing till sallad etc. och vi gör en smarrig dessert.
Pris endast lördag 950 kr.
Lördag Happening 18-20: Enkel och kraftfull qigong i den blåa salen och fika i matsalen.
Pris för er som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.
Söndag 10-14: Vi ägnar dagen till att göra brunch, mjölksyra grönsaker, gör frukt och bärdesserter med nöt/mandelkräm och prata om hur vi kan få tillbaka några av alla de underbar och helande skandinaviska örter in i köket och ner i maten.
Pris endast söndag 650 kr.
Matlagningskursen hela helgen koster 1500 kr.
Kan betalas på plats med kort, Swish, kontant eller faktura på 30 dagar.

Begränsat med plats ca 12 personer. De som anmäler sig för hela helgen har förtur.

Om du vill övernatta här kostar en natt 550 kr, två nätter 950 kr.



Butiken är öppen hela helgen.

olika bönor
Olika bönor
Humus
Humus
Glutenfri kaka
Glutenfri kaka

2-3 juni

Tema: Växtprotein/olja.

Denna kurs riktar sig till dig, som vill lära mera om proteiner och olja från växtriket. Du kanske är vegan/vegetarian, planerar att bli det eller vill öka andelen växtprotein i din kost.
Vi vill lära ut hur du tillagar både enkla, mer avancerade och festliga måltider med goda näringsrika proteinrätter utan mjölkprodukter, kött och fisk. Vi har använd linser, bönor, tofu, tempeh, fu och natto i våran matlagning i över 35 år och en del av dessa proteinkällor kommer vi att tillaga på kursen. Vi kommer även att gå in i djungeln av olika fett och oljeprodukter som finns tillgängliga idag och kommer att ge vår syn på vilka som gynnar hälsan mest. Vi kommer också att tillaga en balanserad måltid med dessert sötad med rismalt.
Alla maträtter och desserter vi tillagar får du recept på.

Lördag 10-16: Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi gör bl.a. tempeh och natto från grunden, misosoppa, kokar råris, alger, tillagar bönor, steka och kokar grönsaker, dressing till sallad etc. och vi gör en smarrig dessert.
Pris endast lördag 950 kr.
Lördag Happening 18-20: Vi lär ut enkel shiatsumassage i blåa salen och fika i matsalen.
Pris för ni som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.
Söndag 10-14: Vi ägnar dagen till att göra frukost och prata teori om alla olika fetter. Vi tillaga olika bön- och linsrätter. Tillaga tempeh och natto.
Pris endast söndag 650 kr.

Matlagningskursen hela helgen koster 1500 kr.
Kan betalas på plats med kort, Swish eller kontant eller faktura på 30 dagar.

Begränsat plats ca 12 personer. De som anmäla sig för hela helgen har förtur.

Om du vill övernattar här koster en natt 550 kr, två nätter 950 kr.

Butiken är öppen hela helgen.

Kort på Lola & Florian

Läs mera på www.jadersbruk.se


Vi som undervisar är Lola och Florian Baumgarten och ibland har vi gästlärare.
Vi är verkligen taggade att fortsätta våran undervisning igen i makrobiotisk matlagning och livsstil. Vi vill dela våran kunskap som vi har praktiserad de sista 35 åren som medvetna medborgare.
Den första kursen är en grundkurs i den makrobiotiska matlagningens välgörande och välsmakande mat.

Vi ser fram emot att träffa dig.
Du är alltid välkommen att ringa till oss på 0589-144 00

Varma hälsningar från Lola & Florian