Beskrivning
Energibollar – recept med rismalt
- Kokosolja med eller utan smak
- Rismalt
- Carobpulver (johannesbrödkärnmjöl)
- Havregryn eller osötat müsli
- Rostade solrosfrön och/eller rostade nötter
- Russin eller finhackade aprikoser
- Salt
- Kokosflingor
- Rostade solrosfrön
Lägg solrosfrön i blöt i 6-8 timmar med ca en matsked salt per liter vatten, för att få bort fytinsyran. Rosta dom sen i ugnen på ca 150 grader tills de är gyllenbruna. Precis efter du har tagit dom ut ur ugnen kan du hälla på lite tamari (sojasås). Blanda kokosolja och rismalt (ungefär lika delar av varje, beroende på hur söta du vill ha dem). Blanda i carobpulver så att det blir fint brunt och smakar bra. Fortsätt att blanda i solrosfrön, havregryn, russin och lite salt. Smeten ska bli så att du kan rullar bollar ut av den. Lägg de kladdiga bollarna ned i en skål med kokosflingor och rullar dom runt så de får kokos överallt. Lägg dem sen i en skål och sätt dom kallt. Efter en stund suger havreflingorna upp oljan och de blir mindre kladdiga.
Recensioner
Det finns inga produktrecensioner än.