Yogaretreat – rest & connect

med Anna Åkerlund & Caroline Fladvad

27-29 september 2019

Ibland behöver vi stanna upp. Andas och vila. Återhämta. Koppla av för att koppla in. Återhämtning betyder kanske just det – att stanna upp för att återhämta något gömt eller glömt?

Välkommen till en helg helt tillägnad dig. En helg för återhämtning, vila och fördjupad närvaro. Genom yoga, dans, meditation och kreativa uttryck får du möjlighet att landa och blicka inåt. Helgens intention är att skapa utrymme för dig att både grunda ner och djupna i din kontakt och längtan.

Vi bor på vackra Jädersbruks Ekologiska herrgård precis intill Arbogaån. Där väcks vi av meditationsklockornas klingande och äter fantastisk ekologisk vegansk mat. Tiden tillsammans varvas med tid för att bara vara, promenera eller kanske bara sitta i stillhet vid ån.

Helgen guidas av Anna Åkerlund och Caroline Fladvad.

UNGEFÄRLIGT SCHEMA

FREDAG:

 • 16:00-18:00 Ankomst & Fika
 • 18:00-19:30 Välkomstcirkel & yoga
 • 19:45-21:00 Middag

LÖRDAG:

 • 07:30-9:00 Yoga & meditation
 • 9:00-11:00 Frukost och egentid
 • 11:00-13:00 Restorative workshop – kraften i den djupa vilan
 • 13:00-14:00 Lunch
 • 14:00-15:00 Egentid
 • 15:00-17:30 Movement workshop – hjärtats längtan
 • 18:30-20:00 Middag
 • 20:30-21:00 Kvällsmeditation

SÖNDAG

 • 07:30-09:00 Yoga & meditation
 • 09:00-10:30 Frukost
 • 11:30-12:30 Cirkeln sluts
 • 13:00 Lunch

INVESTERING: 3700:-
EARLY BIRD: 3500:- (anmälan innan 18/08)

Då ingår yogaklasser, boende och smakrik ekomat lagad på naturligt vis av Lola Baumgarten. Frukost, lunch, kvällsmat och fika/mellanmål.
På gården finns även en ekobutik samt vackra omgivningar att ströva runt i.

Behöver du bli upphämtad från tågstationen eller någon buss? Kontakta oss så löser vi det. Hör av dig om du har frågor eller om du villanmäla specialkost. All mat kommer vara fri från gluten samt laktos.

Anmälan och frågor: info@jadersbruk.se.

Eller ring gärna på 0589-144 00. 

Din anmälan blir gällande då du betalat in anmälningsavgiften på 500:-. Denna summa återfås ej vid eventuell avbokning.

Välkomstbrev och faktura skickas ca 2 veckor innan retreatet. Då betalar du för Yogaretreaten 1400 kr med earlybird eller 1600 kr efter den 18 augusti. Denna summa återfås ej vid eventuell avbokning.
Kost & logi 2100 kr betalar du efter kursen på plats (kort, kontant, swish eller faktura).

Att åka på retreat innebär att dra sig tillbaka från vardagens sinnesintryck och att blicka inåt. Detta kan innan första gången kännas obekvämt och främmande men upplevs ofta som skönt och befriande. För att du ska få möjlighet till full återhämtning kommer vi låta mobilen vila under helgen. Det kommer finnas möjlighet att lämna in din mobiltelefon eller så sätter du den på flygplansläge och har den undanlagd under helgen. Om du absolut behöver ringa kan du gå utanför gården och göra det. Du kan lämna Lolas nummer till dina anhöriga och de kan skicka ett sms om de behöver nå dig. Lolas telefonnr.+46 76 000 2096.

Att ta med:

 • Yogamatta
 • Två filtar
 • Eventuella yoga-props som bolster, klossar, ullmatta – om du inte har går det lika bra utan
 • Kläder efter väder. Ta hellre med en tröja för mycket än för lite. Tänk på att även ha kläder för att vistas ute.
 • 1-2 sjalar/ögonkuddar. Att lägga något över ögonen eller över pannan ger en lugnande sensorisk input. Du kan också ha en sjal runt axlarna i meditationen.
 • Anteckningsblock och penna
 • Tofflor kan vara praktiskt att ha
 • Klocka eftersom du inte kommer ha din telefon på och eventuellt också en väckarklocka (det kommer vara väckning varje morgon med meditationsklockor)
Anna Åkerlund
Anna Åkerlund

Om Anna
Anna är bosatt i Stockholm där hon arbetar som entreprenör inom Yoga med stor passion för yogans läkande effekter. Hon är utbildad inom Hatha yoga, Yin yoga, Yoga Therapy, MediYoga och Holistisk yoga. Hon fann yogan då hon arbetade som ekonom och blev sjuk i utbrändhet. Idag brinner hon för att sprida läkande verktyg som hjälper den stressade nutidsmänniskan. Hennes intention är att väcka nyfikenhet och glädje samt dela yoga utan prestation som kan upplevas av alla. Hennes klasser präglas av värme och närvaro.

 

Caroline Fladvad
Caroline Fladvad

Om Caroline
Caroline är yoga- och danslärare som håller kurser, retreats och workshops inom yoga, dans, rörelse och skapande. Efter tio år inom dansens värld som dansare och danslärare hittade hon yogan och blev direkt förälskad. Hon är bland annat utbildad inom Embodied flow, Expressive art therapy, Yinyoga med fokus på traditionell kinesisk medicin, Body Mind Centering, Shakti yoga, meditation, danspedagogik och Creative dance. Hennes passion och styrka ligger i mixen av yoga, meditation, filosofi, dans, rörelse, konst, skrivande och skapande – något som ger uttrycket frihet och upplevelsen fyllig. Hennes klasser kännetecknas av närvaro och kreativitet. Hon vill att yoga, rörelse och skapande ska kännas tillgängligt, spännande och oändligt.

Mer om Caroline finner du på www.instagram.com/carolinefladvad

Vi ser fram emot att uppleva denna helg med dig!

Med värme och vänlighet

Anna, Caroline och Lola