Till vår fyndhörna >>

Carobpulver

28 kr48 kr

170g, 300g

Artikelnr: 7350089140371 Kategori:

Beskrivning

Carob pulver har en söt nötaktig smak och används ofta som ett substitut för kakao eller choklad pulver. Det har många likheter med kakao men är perfekt för dig som är känslig för kakao. Passar till att göra efterrätter eller choklad med. Carob innehåller inget koffein.

Om Carob: Carob har använts i över 5000 år. Dess namn kommer från det arabiska Kharrub eller Kharoub, betyder bönskida. Det grekiska ordet för Johannesbröd är Keras, det vill säga horn, med hänvisning till sina bågformade skida. Romarna kallade Johannesbrödskidor egyptiska fikon och åtnjöt den naturligt söta frukten. De gamla egyptierna använde carob för att göra det hartsartade bindemedlet som användes i mumifiering, och både skidor och frön har hittats i egyptiska gravar. Idag äts carob fortfarande i Egypten som en karamell och i söta drycker.

Carob har också ett utmärkt näringsvärde. Tillsammans med upp till 80 % protein, innehåller det magnesium, järn, fosfor, kalium, mangan, barium, koppar, nickel och vitaminerna A, B, B2, B3, och D. Det innehåller 3 gånger mer kalcium än mjölk eller choklad, med mindre kalorier och 17 gånger mindre fett. Johannesbrödsirap värderas för dess chokladsmak. Ändå är Carob fri från koffein och ett hälsosamt alternativ för dem som är känsliga för eller vill undvika choklad.

Carob förbättrar matsmältningen och sänker kolesterolhalten i blodet, eftersom det inte innehåller koffein, gynnar carob personer med högt blodtryck. Carob är rik på tanniner som har en sammandragande eller bindande effekt på slemhinnorna i tarmkanalen. År 2002, en studie vid Potsdam University i Tyskland indikerade carobfiber att de kan minska LDL-kolesterol hos män och kvinnor inom sex veckor. Det kan också vara användbart för dem med lungsjukdomar.

Ytterligare information

Vikt 0,330 kg
Carobpulver

Ingredienser: Ekologiskt carobpulver.

Näringsvärde per 100g:
Energi: 929 kJ / 222 kcal
Fett: 0,65g
-varav mättat fett: <0,1g
Kolhydrater: 49g
-varav sockerarter: 40,5g
Protein: 4,6g
Salt: 0,09g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Carobpulver”