Beskrivning
Pumpafrön är vackert gröna och har en örtig och mild smak. Fröna är rika på den essentiella fettsyran omega-6, samt mineraler som zink och magnesium. Underbart goda att rosta med tamari eller shoyu (ljus soja) och strö över måltider som vackert strössel. Använd till bakning, som ingrediens i müsli, granola och gröt eller som topping på fruktsalladen. Det går också fint att avnjuta pumpafrön direkt ur påsen – som nyttigt och välgörande mellanmål!
Rostade pumpafrön: Skölj pumpafrönen i vatten. Blötlägg dem i 6-8 timmar i dubbelt så mycket vatten som frön, med 1 tsk salt per liter vatten. Häll av vattnet och skölj frönen en gång till. Låt vattnet droppa av. Rosta dem i ugnen på 150° C tills de är gyllenbruna. När de är färdigrostade häll på några droppar tamari.
Recensioner
Det finns inga produktrecensioner än.