Solroskärnor

35 kr110 kr

Ekologiska solroskärnor: 500 g, 1 kg, 2 kg.

Nollställ
Artikelnr: Inte tillgänglig Kategorier: ,

Beskrivning

Solroskärnor är skalade frön från den fina solrosblomman. De är fulla av protein, mineraler, vitaminer och nyttiga fetter, bland annat omega-6-fettsyror. Solrosfrön innehåller även kolesterolsänkande växtsteroler.Strö över wok och grytor, mixa ner i röror, smoothies, använd till bakning eller som ingrediens i müsli, granola och gröt.
Tips! Rosta lätt med kryddor och tamari (ljus soja) och använd som strössel till risrätter, couscous, bulgur, quinoa och sallader. Extra mumsigt att blanda ner i rivna rotfruktssallader tillsammans med fin olivolja, citrusskal och riven ingefära.

Rostade solroskärnor:
Skölj solroskärnor i vatten. Blötlägg dem 6-8 timmar i dubbelt så mycket vatten som frön, med 1 tsk salt per liter vatten. Häll av vattnet och skölj kärnorna en gång till. Låt vattnet droppa av. Rosta dem i ugnen på 150 C° tills de är gyllenbruna. När de är färdigrostade häll på några droppar tamari. Du kan också äta dem direkt efter de har legat i blöt.

Mer information

Vikt 2.0 kg
Solroskärnor

Näringsvärde per 100 g:
Energi 2500 kJ / 590 kcal
Fett 50g
-varav mättat 5,2g
Kolhydrater 13g
-varav sockerarter 1,7g
Fiber 6g
Protein 23g
Salt <0,01g

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Solroskärnor”