Kuzu Arrowrot 125 g

112 kr

Kuzu, ett förtjockningsmedel som löser sig snabbt i kall vätska. Har en neutral smak. Kuzu är kalorisnålt, fettfritt och bildar en starkare gelé jämfört med arrowrot.

Används till soppor, grytor och såser.Tillsätt en kopp kallt vatten per 1-2 tsk Kuzu. Hetta upp och rör om tills det blir en klar vätska. Används i en medicinsk dryck som kallas Ume-Sho-kuzu.

 

Beskrivning

Innehåll: Stärkelse från Kuzu-rötter. Från ekologiskt jordbruk.

Kuzu har värderats i århundraden som en stärkelse som är lugnande och lätt att smälta. Kuzu innehåller mycket hög koncentration av flavonoider (antioxidanter), som är ansvariga för sin starka medicinska effekt på mag- och cirkulationssystem. Flavonoider har också förmågan att inhibera kontraktionen av slätt muskelvävnad, vilket ökar blodflödet och lindrar kramperna i tarmarna.

Kuzu utvinns ur rötterna av en av Japans mest kraftfulla fjällväxter. Stärkelsen från roten ger en mjuk konsistens och har en neutral smak. Perfekt till förtjockningsmedel för soppor och grytor, söta och salta såser, glasyrer och pajfyllningar. Bra att göra fruktkräm och fruktsoppor med, då den gör att fruktdesserten får en mera basisk effekt i kroppen. Den är lätt att använda.

 

 

Mer information

Vikt 0.2 kg