Till vår fyndhörna >>

Rucola groddar

33 kr

30 g

Beskrivning

Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO


Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. Dessa groddar är också rika på C-vitamin och har egenskaper som stöttar ett normalt fungerande immunförsvar. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).

 

Hur groddar man?

Ruccolafrö kräver inte blötläggning innan groddning. Skölj dem lätt innan de placeras på groddfatet. Då ruccolafrögroddarna klibbar ihop är groddfat att föredra framför groddburkar. Grodda i rumstemperatur och i skugga till dess att de första löven har slagit ut. Skölj 1-2 gånger dagligen. Vattna sparsamt. Groddarna skall vara fuktiga inte blöta. Groddarna är färdiga att konsumeras efter cirka 10 dagar. Kan förvaras i kyl i ungefär en vecka.

*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.

 Groddtid: 5-6 dagar

Ytterligare information

Vikt 0,03 kg
GEO Rucola groddar

Innehåll: Premium ruccolafrö för groddning
Raw food-kvalitet: Ja
Ekocertifiering: EU-ekologiskt
Ursprung: Italien

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Rucola groddar”