Rucola groddar
33 kr
30 g
Beskrivning
Grodda groddar av ruccola med våra ekologiska frön från italienska GEO
Ruccolagroddar har en smak som liknar den hos det mogna bladet, och passar således mycket bra i sallader. Dessa groddar är också rika på C-vitamin och har egenskaper som stöttar ett normalt fungerande immunförsvar. De är gelbildande och måste odlas i ett tunt lager på en jämn odlingsyta (ej i glasburk).
Hur groddar man?
Ruccolafrö kräver inte blötläggning innan groddning. Skölj dem lätt innan de placeras på groddfatet. Då ruccolafrögroddarna klibbar ihop är groddfat att föredra framför groddburkar. Grodda i rumstemperatur och i skugga till dess att de första löven har slagit ut. Skölj 1-2 gånger dagligen. Vattna sparsamt. Groddarna skall vara fuktiga inte blöta. Groddarna är färdiga att konsumeras efter cirka 10 dagar. Kan förvaras i kyl i ungefär en vecka.
*Groddas bara inomhus, används inte för utomhusbruk och odling.
Groddtid: 5-6 dagar
Ytterligare information
Vikt | 0,03 kg |
---|---|
GEO Rucola groddar | Innehåll: Premium ruccolafrö för groddning |
Du måste vara inloggad för att skriva en recension.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.