Till vår fyndhörna >>

Umeboshiplommon

164 kr

150 g.

Beskrivning

Om Umeboshiplommon:

Japanerna anser att ett Umeboshiplommon om dagen håller 100 sjukdomar borta. Umeboshiplommon är också känd som ”Blue Diamond Frukt” och är oumbärliga i varje japanskt hushåll för sina många terapeutiska egenskaper. De innehåller mer citronsyra, kalcium, järn och fosfor och dubbelt så mycket proteiner som någon annan frukt. Umeboshiplommon är också rika på andra organiska syror och mineraler som bidrar till att upprätthålla god hälsa. De är också kända för sina antivirala och antibakteriella effekter. Japanska Umeboshiplommon är större, rundare och rikare på näringsämnen jämfört med de kinesiska och taiwanesiska sorterna.

Hälsofördelar:

Umeboshiplommon är kända som ”kungen av alkalisk mat”. Den är rik på organiska syror och mineraler för att främja vitalitet, omvandla fett till energi, stöd i tarmsystem och öka immunitet, och förbättra leverfunktionen. De hjälper också tillväxten av bakterier i vatten, mat och blod. Det har många andra hälsofördelar, inklusive förbättrad sockermetabolism, förbättrad funktion av njurarna, upplösning och utdriva giftig materia, och döda bakterier som orsakar dysenteri, kolera och andra sjukdomar.

Umeboshiplommon främjar vitalitet och fördröjer åldrande. Mjölksyra produceras och byggs upp i kroppen på grund av sjukdomar, droger, dåliga matvanor, livsmedelstillsatser och överdrivet kött och sockerintag. Överdriven mjölksyra kan orsaka trötthet och muskelkramper. Metabolismen minskar och maten omvandlas inte till energi. Umeboshi har hög halt av citron- och fosforsyror för att bryta ner mjölksyra; förbättra ämnesomsättningen, ta bort baksmälla, fördröjer åldrande och hjälp i slembildning.

Umeboshi hjälper till att skydda mot surhet i blodet vilket kan leda till toxicitet och sjukdomar. Blodet blir surt om det finns en ansamling av mjölksyra och andra syror på grund av köttrik på kost. Blodsurhet kan orsaka huvudvärk, sömnlöshet, irritabilitet, och kroniska sjukdomar som artrit, reumatism, stela axlar, ryggsmärtor, diabetes, leversjukdomar och cancer. Umeboshi är starkt alkalisk, detta hjälper till att bryta ner mjölksyra och normalisera blodets pH.

Umeboshi bidrar till att stärka matsmältningssystemet. Plommonen innehåller catechinsyra som dödar bakterier i tarmen, påskyndar tarmperistaltik och fungerar som ett laxermedel. Det är utmärkt för avmaskning, kolik, gasbildning och förstoppning. Det är också effektivt för att stoppa diarré och matförgiftning utan några kända biverkningar, när stora doser tas däremellan kortare intervall.

Plommonen förbättrar leverfunktionen. De innehåller pikrinsyra som hjälper levern att neutralisera gifter effektivt och bidrar till allmänt välbefinnande. De bidrar till att öka immunförsvaret. Umeboshiplommon sägs öka kroppens naturliga läkande kraft och förbättrar motståndskraft mot vanliga virusinfektioner som förkylning, hosta och halsont. De innehåller också benzoaldehyde som lindrar feber och smärta.

Umeboshi är rik på kalcium, järn och fosfor. Gravida kvinnor, växande barn, äldre personer och personer som gett efter för artrit och reumatism behöver högt intag av kalcium och fosfor. Kvinnor som är anemiska måste också högt intag av järn. Plommonen är verkligen en rik naturlig källa av mineraler.

Förutom att vara rik på kalcium och järn, är det viktigaste att umeboshi främjar upptaget av kalcium och järn hos gravida kvinnor. Plommonens höga halt av citronsyra bidrar till att öka upptaget av kalcium och järn. Detta är idealiskt för gravida kvinnor och det växande fostret.

Hur man använder:

Ta ett umeboshiplommon, bryt isär köttet, och låt dra i varmt vatten i 10 till 15 min. Drick det medan det är varmt eller lämna den tills den kyls.

Upprepa stegen tre gånger. Du kan äta köttet av umeboshiplommonet efter tredje gången.

Ytterligare information

Vikt 0,200 kg
Terrasana Umeboshiplommon

Ingredienser: Umefrukter*, havssalt, shisoblad*. * = Från ekologiskt jordbruk.

Näringsvärde per 100g:
Energi (kJ/kcal): 102/24
Fett (g): 0.6
varav mättat (g): 0
Kolhydrater (g): 2.7
varav sockerarter (g): 0.5
Protein (g): 0.3
Fiber (g): 3,6
Salt (g): 14.2

Produktbeteckning:
Ekologiska torkade, saltade ume-frukter.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Umeboshiplommon”