Till vår fyndhörna >>

Honung med bidrottninggelé

120 kr

240 g

Beskrivning

Honung med propolis & bidrottninggelé samt pollen, en ren hälsobomb!

En matked om dagen rekommenderas av denna lagom söta honungskräm.

Honung är en trögflytande eller fast sockerlösning som domesticerade honungsbin producerar av bland annat nektar. De tillsätter bland annat enzymer till nektarn som de samlar in för att bryta ner komplexa sockerarter till enkla samt upp till 13 olika sorters mjölksyrabakterier (laktobaciller) för att omvandla nektar till honung. Honung är på grund av laktobakterierna ett fermenterat eller syrat, livsmedel. För att en produkt skall få kallas honung får inget ha tillförts eller borttagits utöver den naturliga nektar som bina samlat in.

Propolis är kittet som bina samlar in för att täta kupan. Det kommer ifrån harts från knoppar av lövträd och kåda från barrträd. Bikittet kallas också för binas egen ”antibiotika” som försvarar dom mot bakterier, svamp och virus. Propolis består av mer än 80 naturliga ämnen som t.ex. bioflavonoider, som är en av våra viktigaste antioxidanter.

Bidrottninggelé innehåller naturligt kollagen, 18 olika enzymer, 19 aminosyror, vitaminer (A, B, C, D, E) och mineraler. Kollagen fungerar som stödvävnad till bland annat hudens bindväv. Det bidrar till kvaliteten på bland annat leder och brosk samt hud, hår och naglar.

Bipollen är honungsbinas proteinkälla, deras egen ”superfood”. Den innehåller livsviktiga vitaminer, mineraler, enzymer, proteiner och antibakteriella ämnen i en lättillgänglig form för våra kroppar. Överskottet av bipollen skördas innan honungsbina lagrar det i vaxkakorna.

Produkten är tillverkad i Lettland.

Ytterligare information

Nordicbee Honung med propolis, bidrottninggelé & pollen

Ingredienser: Honung 66,7%, torkad pollen 30,5%, tjock propolis extract 2,5%, bidrottninggelé (frystorkad) 0,3%

Näringsvärden per 100g:
Energi: 350kcal/1486kj
Fett: 3,6g
– varav mättat fett: 0,9g
Kolhydrater: 69,8g
– varav sockerarter: 62,2g
Protein: 7,3g
Salt: 0g

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”Honung med bidrottninggelé”