Rismalt
40 kr – 2.500 kr
Ekologisk Rismalt: 300 g, 500 g, 960 g, 6 kg, 25 kg
Beskrivning
Jädersbruks Eko. Rismalt produceras genom att risets stärkelse spjälkas med hjälp av enzymer till enkel, dubbel och tredubbel glukos. Rismalt är fri från fruktos och ger därmed lägre sötsug framöver. Tredubbel glukos smälts långsamt vilket hjälper till att stabilisera blodsockret. Transparent och gyllene med en söt risdoft.
Till bakning och sötning av gröt, drycker, fruktkräm och glass.
Energibollar – recept med rismalt
- Kokosolja med eller utan smak
- Rismalt
- Carobpulver (johannesbrödkärnmjöl)
- Havregryn eller osötat müsli
- Rostade solrosfrön och/eller rostade nötter
- Russin eller finhackade aprikoser
- Salt
- Kokosflingor
- Rostade solrosfrön
Lägg solrosfrön i blöt i 6-8 timmar med ca en matsked salt per liter vatten, för att få bort fytinsyran. Rosta dom sen i ugnen på ca 150 grader tills de är gyllenbruna. Precis efter du har tagit dom ut ur ugnen kan du hälla på lite tamari (sojasås). Blanda kokosolja och rismalt (ungefär lika delar av varje, beroende på hur söta du vill ha dem). Blanda i carobpulver så att det blir fint brunt och smakar bra. Fortsätt att blanda i solrosfrön, havregryn, russin och lite salt. Smeten ska bli så att du kan rulla bollar ut av den. Lägg de kladdiga bollarna ned i en skål med kokosflingor och rullar dom runt så de får kokos överallt. Lägg dem sen i en skål och sätt dom kallt. Efter en stund suger havreflingorna upp oljan och de blir mindre kladdiga.
Ytterligare information
Vikt | 0,50 kg |
---|---|
Rismalt | Näringsvärden per 100 g: |
Du måste vara inloggad för att skriva en recension.
Recensioner
Det finns inga recensioner än.