Till vår fyndhörna >>

D3-Vitamindroppar

214 kr

50 ml

Artikelnr: 7350012331368 Kategori: Etiketter: ,

Beskrivning

Under vinterhalvåret räcker inte solljuset till för att vi på våra nordliga breddgrader ska kunna bilda något D-vitamin alls. Något som är synd, då vitamin D bland annat bidrar till immunsystemets, musklernas och benstommens normala funktion. Dessutom bidrar det till att bibehålla normala tänder, normalt upptag av kalcium och fosfor och normala kalciumnivåer i blodet.

Om du har svårt att svälja kapslar så kan du ta D3-vitamin droppar. D3 är ett annat namn för kolekalciferol som är samma form som bildas när vi vistas i solen. Kan med fördel blandas i smoothies eller mat som gör den lätt att ta och passar både barn som vuxna. I D3-vitamin droppar är vitaminerna lösta i olivolja, vilket bidrar till att dessa fettlösliga vitaminer tas upp på ett bra sätt utan extra intag av mat.

Man bör komplettera D-vitamin med magnesium och K2. Anledningen är att alla mineraler och vitaminer samverkar och är varandras antagonister eller synergister. Här är vitamin, K2 och magnesium synergister. K2 förhindrar att kalcium lagras in i mjukvävnad såsom blodkärlsväggarna.

Magnesium behövs för att aktivera vitamin D. Det förekommer att personer med vitamin D-brist inte fått upp sina värden, trots intag av vitamin D, men som efter intag av magnesium fått högre värden av vitamin D. Allra bäst resultat har man sett när personer tar både vitamin D och magnesium, det har gett störst och snabbast ökning.

Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost.
Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Ytterligare information

Vikt 0,07 kg
Holistic D3 vitamin

Ingredienser:
Ekologisk olivolja, Vitamin D3 (kolekalciferol), D-alfatokoferol (naturlig vitamin E), Vitamin D3 av vegetabiliskt ursprung, från lav.

Dosering vuxna:
1–4 droppar (500–2000 IE) per dag i ett glas vatten eller enligt rekommendation. Omskakas före användning.

Dosering barn:
1 droppe (500 IE) per dag eller enligt rekommendation.

Rekommenderad dos bör ej överskridas. Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Det är viktigt med en mångsidig och balanserad kost och en hälsosam livsstil.

Intag av vitamin D kan öka behovet av extra magnesium.

Förvaring:
Förvaras torrt och utom räckhåll för barn.

Passar vegetarianer, fri från gluten, sötningsmedel, mjölk, soja, GMO.

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Bli först med att recensera ”D3-Vitamindroppar”