Jädersbruks Herrgård
Jädersbruks Herrgård
Hej

Vill du lära dig att laga fantastisk god vegetarisk mat som samtidigt är sund, ekonomisk och miljövänlig?

Nästa kurs är den 28-29 april:

Tema: Att tillaga frukt, bär, grönsaker och örter.
Gästlärare denna gången är örtexperten Vivianne Liljeholm.


Grundfilosofin är makrobiotik. Makrobiotik står för att hitta sin egen balans i livet, dela med sig av sina kunskaper och samtidigt sträva efter att få leva i en fredlig värld.
Kosten är baserad på hel säd, bönor, alger, frön, nötter, grönsaker, frukt & bär. Fisk, ägg & kött av bra kvalitet om man vill. Man väljer sin kost utifrån sina personliga behov och sina drömmar.

Råvarorna på kurserna är 100 % ekologiska eller vilda. Den mat som vi tillagar under kursen är gluten- socker- och mjölkfri.

Matlagningskurserna är i köket på Jädersbruks Ekologiska Herrgård

Kort på en matlagningenskurs
Matlagningskurs
Kort på tallrik med mat
En vegansk måltid
DSC_34332
Våran fina örtkunnige Vivianne är med hela helgen och berättar om de första ätbara örter som finns nu och hur man kan ta tillvara på dom så att man kan ha glädje av örterna hela året.
DSC_08032
Brännässeldryck.

28-29 april

Tema: Att tillaga frukt, bär, grönsaker och örter.

Denna kurs handlar om att tillaga frukt, grönsaker och örter på många olika sätt, så att de kan tillfredsställa våra behov för olika smaker, färger och konsistenser. Man kan tillaga frukt och grönsaker så att de får en kylande eller en värmande effekt på kroppen. Vi tillagar smoothies och fruktkräm med rismalt. Vi skär grönsaker på olika vackra sätt beroende på vad de ska användas till. Vi gör pesto och river, pressar, mjölksyra, ångkokar, kokar, steker, långtidsstekar och friterar. Och vi tillagar årets första vilda grönsaker och gör goda dressingar till råa och kokta sallader. Vi pratar om vilka matlagningsmetoder som är bra att använda på våren. Som alltid gör vi tillsammans en balanserad måltid med dessert.
Alla maträtter och desserter vi tillagar får du recept på.

Lördag kl.10-16: Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi går ut och plockar örter och grävar upp rötter. Vi gör bl.a. misosoppa, kokar råris, tillagar bönor och alger, friterar, steker, kokar och pressar grönsaker, gör dressing till sallad etc. och vi gör en smarrig dessert.
Pris endast lördag 950 kr.
Lördags-Happening kl.18-20: Enkel och kraftfull qigong i den blåa salen och fika i matsalen.
Pris för er som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.
Söndag kl.10-14: Vi ägnar dagen till att göra brunch, mjölksyra grönsaker, gör frukt och bärdesserter med nöt/mandelkräm och prata om hur vi kan få tillbaka några av alla de underbara och helande skandinaviska örter in i köket och ner i maten.

Pris endast söndag 650 kr.

Matlagningskursen hela helgen kostar 1500 kr.
Kan betalas på plats med kort, Swish, kontant eller faktura på 30 dagar.

Plats till ca 12 personer.

Om du vill övernatta här kostar en natt 550 kr, två nätter 950 kr.

Butiken är öppen hela helgen. 10 % på allt i butiken för dig som är på kurs under helgen.

Kort på Lola & Florian

Vi som undervisar är Lola och Florian Baumgarten.
Vi är glada att fortsätta vår undervisning igen i makrobiotisk matlagning och livsstil. Vi vill dela våra kunskaper som vi har praktiserat de sista 35 åren.

Vi ser fram emot att träffa dig.

Du är alltid välkommen att ringa till oss på 0589-144 00

Varma hälsningar från Lola & Florian

Läs mera på www.jadersbruk.se