Till vår fyndhörna >>

Ägare

 

Lola&Florianmellan

Vi är ägarna till Jädersbruks Ekologiska Herrgård, Lola och Florian Baumgarten.

VI har en livsfilosofi som är djupt rotad i tankarna om en hållbar livsstil, där människan ska kunna verka i en miljö utan konstgjorda tillsatser och där hon själv ska bidra till att vårda sin lott.

Lola kommer ursprungligen från Köpenhamn och Florian från Frankfurt. Vi träffades när vi arbetade på ett hälsohem i Ulricehamn. Lola har arbetat med ekologisk mat i mer än 30 år. Som 21-åring drev hon en ekologisk restaurang i Köpenhamn och hon har arrangerat vegetariska sommarläger och ansvarat för dietköket på Vidarkliniken i Järna.

Sedan många år tillbaka driver vi företaget Färgriket AB, ekologiska färger och oljor. I sortimentet finns ekologisk målarfärg, oljefärg, träolja och produkter för ekologisk byggande och boende. Här säljer vi endast produkter vi själva använder och tror på. Sådant som genom århundranden visat att det inte har påverkan på vare sig människan eller miljön. Ingen plastfärg eller mjukgörande ämnen, istället används växtoljor, vaxer och cellulosa. I butiken på Jädersbruk finns alla produkter. Där säljs även ekologiska matvaror. Rättvisemärkt, kravmärkt och 100 % organiskt.

Jädersbruks Herrgård är ett stort renoverings projekt och projekten är många. Allt jobb görs med ursprungliga metoder och naturliga produkter. Målet är inte att det ska bli perfekt, man får acceptera att det är ett gammalt hus och man ska känna sig välkommen när man kommer hit.

Vi välkomnar dig till oss på Jädersbruks Ekologiska Herrgård.

Lola & Florian Baumgarten