2021-08-18-21 Yin Yoga & kinesisk medicin

Yin Yoga & kinesisk medicin 25 timmar modul

18-21augusti 2021 anordnar Arboga Yinyogaakademi en workshop med Marieke Vliegen, en internationellt känd och erfaren yinyogalärare och yinyogalärarutbildare med expertkunskap i kinesisk medicin. Utbildningen kommer att äga rum på Jädersbruks Herrgård mellan 18-21 augusti 2021. Undervisningsspråk är engelska.

I yinyoga hålls positionerna under längre perioder för att stimulera energiflödet i kroppen. Det är ett övningssystem som fokuserar på att odla stillhet och hjälper oss att vända oss mer inåt samtidigt som vi stimulerar bindväv (fascia) och leder i kroppen.

I vårt dagliga liv är många av våra aktiviteter yang av naturen och har en ”go for it”-attityd. Att delta i yinaktiviteter hjälper vår kropp och själ att hitta den nödvändiga balansen mellan att göra och att vara – och i varandet bara observera.

Vi behöver båda aspekter, yin och yang, i våra liv för att känna oss friska. Enligt kinesisk medicin finns det energikanaler som går igenom kroppen, meridianer. För att vi ska känna oss friska och lyckliga behöver energin flyta smidigt genom dessa meridianer.

Yinyogan hjälper till att stimulera detta energiflöde så att den fysiska kroppen blir lugn. Då följer sinnet och den känslomässiga kroppen lätt efter.

I denna 25 timmars modul i yinyoga och kinesisk medicin kommer vi att dyka in i yinyogans värld och den holistiska synen på kinesisk medicin.

Denna kurs kommer att introducera dig till den kinesiska medicinen och hur du integrerar den i din yinyoga-praktik.

Det kommer att vara en kombination av föreläsningar, övningar och självstudier.
Denna modul är lämplig både för yinyogalärare och för den som vill fördjupa sin egen praktik i en liten, personlig grupp. Registreringen är öppen för alla, men tidigare erfarenhet av att utöva yinyoga rekommenderas.

Du kommer att lära dig om:

  • Yin Yang-teorin
  • Kinesisk medicins historia
  • Meridianerna i kroppen
  • Meridianer och känslor
  • Livsstil och kost i kinesisk medicin
  • Teorin om de fem elementen
  • Meridianklockan
  • De olika behandlingarna inom kinesisk medicin
  • Meridian Nidra
  • Guasha-behandling

Tiderna ovan inkluderar lunch och andra raster.
Kursen är godkänd att registreras som fortbildning under Yoga Alliance.

Schema – 18-21 augusti, 2021
Torsdag: Ankomst, middag och öppningssession kl 18.00
Fredag: Studieperiod 08.30-19.00
Lördag: Studieperiod 08.30-19.00
Söndag: Studieperiod 08.30-16.00

Anmälan: via mail till info@yogaproductions.se eller på hemsidan yogaproductions.se under ”Anmälan”

Antal deltagare: 8-20

Kursavgift:
4850 SEK (early bird före 31 okt 2020)
5500 SEK (från och med 1 nov 2020)

Registrering: info@ayya.se

Mat och boende: (betalas separat till Jädersbruks Herrgård vid ankomst): 2940 SEK

Antal deltagare: 8-20

Om Marieke Vliegen: Marieke Vliegen är baserad i Nederländerna. Hon är en erfaren internationell Yinspiration-tränare och seniorassistent till grundaren av The School of Yinspiration Yin Yoga, Jo Phee. Marieke delar Jo Phees kunskap som hon fick av sin lärare och grundaren av yinyoga, Paul Grilley, och kombinerar detta med kinesisk medicin. Förutom att undervisa offentliga klasser, workshops och lärarutbildningar internationellt, assisterar Marieke regelbundet sin lärare över hela världen för att hålla sin kunskap uppdaterad. Hon är en Yoga Alliance-certifierad E-RYT 200 tränare & YACEP. Läs mer om Marieke på facebook / Instagram: mariekeyinyoga.

Värd och arrangör av denna kurs är: Arboga Yinyogaakademi i samarbete med Jädersbruks Herrgård. Arboga Yinyogaakademi är ett utbildningscenter för yinyoga och yinyogarelaterade ämnen, grundat av Elisabeth Kaufmann i juni 2018. Vänligen kontakta Elisabeth (info@yogaproductions.se/070-2231858) för alla frågor angående workshopen och Lola Baumgarten (info@jadersbruk.se / 0589 -14400 för alla frågor om mat och boende!

Yin Yoga and Chinese Medicine (25 hours module) – information in English: http://www.yogaproductions.se/yin-yoga-and-chinese-medicine/

Järntorget 12A, 732 30 Arboga | tel 070-2231858
e-post: info@ayya.se | www.ayya.se