Konstrundan Arboga

Tidigare:

Konstrundan 2016 A4

Konstrundan 2015:

23 & 24 maj kl 11.00-17.00

Konstnärer öppnar sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Medverkar gör flera konstnärer som arbetar med keramik, glas, textil, trä, foto, teckningar och målningar.

Karta 2015Ladda ned karta till alla utställningsplatser: Klicka här!

 


 

Tidigare år: Konstrundan 2014 7-8 Juni kl 11.00-17.00

För 20:e året i rad öppnar konstnärer i Arboga sina ateljéer och verkstäder för allmänheten. Medverkar gör flera konstnärer som arbetar med keramik, glas, textil, trä, foto, teckningar och målningar. Med start i Galleri Konstrundan mitt i staden, tar du dig vidare med bil, cykel eller till fots.

Konstrundan 2014 web

Klicka nedan för en karta på alla utställningsplatser:Liggande karta 2014 ny.pages

__________________________________________________________________________________

Tidigare evenemang 2013:

18 till 19 Maj kl 11.00-17.00

Nu är det dags för årets upplaga av Konstrundan i Arboga. På Jädersbruks Ekologiska Herrgård kommer vi att visa verk av 6 st spännande konstnärer under helgen. Vi håller även serveringen öppet med god mat och fika 10.00 – 18.00

Varmt Välkomna!

Nedan finner ni mer information om de konstnärer som ställer ut hos oss:

• Berit Frändås

Berit Frändås måleri är ett sätt att leva. Hon söker nya uttryck, nya material och färgkombinationer och vill inte stelna i en form.

Oftast målar hon akvarell på sitt sätt. Nu har det under vintern och våren blivit ett antal akvarellcollage, som hon kommer att visa på Konstrundan. Även temperamåleri sysslar hon med. Det är härligt att kladda med färgpulver och emulsion. Intensiteten i de ljusa färgerna är oöverträffad. Hon målar också i olja, helst nonfigurativt i starka färger.

Mer information: Berit Frändås, www.svenskakonstnarer.se  och www.swedishart.se

• Kristian Jensen

Konstnären Kristian Jensen har utvecklat sin helt egna stil genom år av enträget experimenterade i sin studio. Där blandas teknikerna tusch, collage och etsning med varandra till en symbios och bildar detaljrika bilder med en illusion av djup som betraktaren gärna dröjer sig kvar vid länge.

Stora färgstarka målningar samsas med små tittskåpsliknande tavlor med överraskande skuggor som leker över bakgrundsbilden. Det är färgrikt och underfundigt, ofta med ett stort stänk av humor.

Hemsida: www.jensensatelje.se

• Eva-Lill Nilsson

Eva-Lill Nilsson driver Mötesplatsen i Edhem. Där arrangeras bland annat utställningar och musikkonserter. Ett staffli står på plats hela sommaren där nya målningar blir till.

Hon driver det spännande projektet 1000 Tranor För Livet handlar om att måla 1000 tranor i olja. Nu finns drygt 600 tranor på 73 oljemålningar. Ingen av dessa målningar är till salu. Det är främst är ett inspirationsprojekt med olika aktiviteter och praktiska projekt på temat natur och kultur. I dag har ett stort antal människor och organisationer kommit i kontakt med det.

Hemsida: www.vretenedhem.se

• Anna Johansson

Hon använder sig av akrylfärger men också andra material- blandtekniker. Har en del motiv som ofta återkommer i målningarna, näckrosor, dansande människor men även abstrakta motiv av rent flöde.

Anna är autodidakt men har vidareutvecklats med hjälp av Inspirativ målning och Vedic art. Är även utbildad lärare inom båda dessa metoder. Har genom åren deltagit vid diverse utställningar – Konstvågen Öckerö, Konstutställning på Marstrand, Konstrundan i kind, Åminne bruk, Galleri Hörle slott.

• Lothar Baumgarten

Lothar Baumgarten, född 1936, pedagog, fotograferar sedan 50 år tillbaka. Han är mest intresserad i människor som lever under extrema geografiska förhållanden: Himalaya, Afghanistan, Island (reportageserier i färg).

Sedan 1995 arbetar han endast med svartvit-bilder där han söker ett större sammanhang och djup i vardagens obetydligheter. Han är medlem i tyska ”Fine-Art-Forum”. Varje år håller han utställningar med speciella teman: ”vatten”, ”Lanzarote”, ”Island” etc. Många av fine-art bilderna som visas i år på Jädersbruk är tagna i Arbogas omgivning.

Hemsida: www.lb-fotoart.de

Läs mer på www.konstrundanarboga.se