|
|
|
|
Kanske är dessa kurser något för dig eller någon du känner?
|
Grundfilosofin är makrobiotiskt. Makrobiotik står för att hitta sin egen balans i livet, dela med sig av sina kunskaper och samtidigt sträva efter att få leva i en fredlig värld.
|
Kosten är baserad på hel säd, bönor, alger, frön, nötter, grönsaker, frukt & bär. Fisk, ägg & kött av bra kvalitet om man vill. Man väljer sin kost utifrån sina personliga behov och sina drömmar.
|
Råvarorna på kurserna kommer att vara 100 % ekologiska eller vilda. Den mat som vi tillagar under kursen är gluten- socker- och mjölkfri och vegetariskt.
|
Matlagningskurserna är i köket på Jädersbruks Ekologiska Herrgård
|
|
|
|
|
|
|
|
Nästa kurs är den 2-3 juni 2018
Tema: Växtprotein/olja/fett/nötter/frön.
Denna kurs riktar sig till dig som vill lära mera om protein och olja från växtriket. Du kanske är vegan/vegetarian, planerar att bli det eller vill öka andelen växtprotein i din kost. Vi lär ut hur du tillagar både enkla, mer avancerade och festliga måltider med goda näringsrika proteinrätter utan mjölkprodukter, kött och fisk. Vi har använt linser, bönor, tofu, tempeh, fu och natto i vår matlagning i över 35 år, och en del av dessa proteinkällor kommer vi att tillaga på kursen. Vi kommer även att gå in i djungeln av olika slags fetter och oljeprodukter som finns tillgängliga idag och kommer att ge vår syn på vilka som gynnar hälsan mest. Vi kommer också att tillaga en balanserad måltid med dessert sötad med rismalt.
|
Lördag kl.10-17: Vi börjar dagen med en brunch, presentation och guidning av några råvaror i butiken.
|
Teori och praktisk matlagning i köket. Vi tillagar en balanserad måltid med dessert. Vi tittar på några av de många växtbaserade proteiner som finns och visar/berättar hur man gör goda maträtter ut av dem.
|
Pris endast lördag 950 kr.
|
Lördags-Happening kl.18-20: Florian lär ut enkel Shiatzumassage i den blåa salen och kvällsfika i matsalen.
|
Pris för er som endast kommer på kvällshappeningen 200 kr.
|
Fritt för dig som är på matlagningskurs lördag eller söndag eller båda dagarna.
|
Söndag kl.10-15: Vi ägnar dagen till att göra brunch, läggar i blött och röster nötter och frön, gör växtbiffar, proteinrika drycker och pålägg, groddar, kakor och dessert på nötter och frön.
|
Pris endast söndag 650 kr.
|
Matlagningskursen hela helgen kostar 1500 kr.
|
Kan betalas på plats med kort, Swish, kontant eller faktura på 30 dagar.
|
Plats till ca 12 personer.
|
Om du vill övernatta här kostar en natt 550 kr, två nätter 950 kr.
|
Butiken är öppen hela helgen. 10 % på allt i butiken för dig som är på kurs under helgen.
|
|
Den 30 juni-1juli
Tema: Den söta smaken.
Naturlig matlagning och en massa desserter, godis och kakor. Gluten-socker-mjölkfritt.
|
|
|
Våran fina örtkunnige Vivianne är med hela helgen och berättar om ätbara örter och hur man kan ta tillvara på dom så att man kan ha glädje av örterna hela året.
|
|
Den 27, 28 & 29 juli
Tema: Medicinsk matlagning & örtkunskap.
Vivianne, Florian & jag kombinera Medicinsk matlagning och örtkunskap. Dessutom har du möjlighet att prova på Yoga, Shiatzumassage, Qigong, att måla från hjärtat, vila, bada i ån, promenad, solbada (kanske), örtbada, musik/dans etc.
|
|
|
Vi som undervisar är Lola och Florian Baumgarten.
|
Vi är glada att fortsätta vår undervisning igen i makrobiotisk matlagning och livsstil. Vi vill dela våra kunskaper som vi har praktiserat de sista 35 åren.
|
Vi ser fram emot att träffa dig.
|
Du är alltid välkommen att ringa till oss på 0589-144 00
|
Varma hälsningar från Lola & Florian
|
|
|
|
|
|
|