Köpvillkor

Jädersbruks Ekologiska Herrgård följer konsumentköplagen och distanshandelslagen

För att handla på Jädersbruks Ekologiska Herrgård måste du ha fyllt 18 år. Vi förbehåller oss rätten att annullera orders från personer som uppgivit felaktiga personuppgifter och/eller har betalningsanmärkningar.

Fakta- och prisuppgifter lämnas med reservation för skrivfel, leverantörers prishöjningar och lagerhållning, ev. oriktigt angivna tekniska specifikationer m.m. samt för slutförsäljning. Samtliga priser är inklusive moms. Du betalar en fraktkostnad per beställning.

1 Leveranstid

Leveranstiden är vanligtvis 3-5 arbetsdagar från beställningsdagen. Leveranstiden gäller för produkter vi har i lager. Produkter som måste beställas tar ytterligare tid. Vid eventuell leveransförsening meddelas du via e-post om detta. Vid leveransförsening har du rätt att häva köpet.

2 Bekräftelse

När vi mottagit din beställning skickar vi dig snarast en bekräftelse per e-post med information om din order. Det är bra om du sparar orderbekräftelsen för att ha till hands vid eventuell kontakt med kundtjänst.

3 Högsta orderbelopp och kreditgräns

Vid fakturering och delbetalning varierar kreditgränsen och beräknas när köpet slutförs. Kreditgränsen sätts vid varje enskilt köp efter sedvanlig kreditprövning utan kännedomskopia.

4 Betalningsalternativ

Jädersbruks Ekologiska Herrgård godkänner flera olika betalningsmetoder.

1. Betalning med direkt banköverföring

2. Betalning med Swish

3. Betalning via Bankgiro

5 Frakt

En kostnad för frakt tillkommer per order, kostnaden beror på den samlade vikten. Dina varor skickas till ett utlämningsställe nära dig. Vi använder oss av DHL som fraktpartner. Glöm ej att uppge ditt mobilnummer för att kunna ta emot SMS-avisering.

6 Transport

Om varan skadas eller kommer bort under transporten är Jädersbruks Ekologiska Herrgård betalningsansvarig. Du måste dock meddela vår kundservice inom 14 dagar. Om varan skadas eller kommer bort då du returnerar den är du betalningsansvarig. Får vi tillbaka paket som inte lösts ut förbehåller vi oss rätten att debitera dig för samtliga kostnader som uppstår i samband med en sådan retur. Betalning skall ske med inbetalningskort inom 10 dagar från fakturadatum.

7 Ångerrätt

Som kund hos Jädersbruks Ekologiska Herrgård har du rätt att ångra ett köp inom 14 dagar från den dag du tog emot varan, eller en väsentlig del av den. Meddelande om retur ska skickas till vår kundservice via senast 14 dagar från mottagandet av varan. Kontakta alltid vår kundservice innan du returnerar varan.

Meddelandet skall innehålla följande information; 1) ordernummer 2) fakturanummer 3) namn på de produkter du vill returnera 4) Orsak till retur. För att returen ska godkännas måste den returnerade varan vara i väsentligt oförändrat skick. Varan ska förpackas i sin originalförpackning med tillhörande inneremballage och tillsammans med eventuella tillbehör. Sätt inga adresslappar direkt på varans förpackning utan lägg originalkartongen i en annan kartong.

Du måste själv bekosta returporto. Retur får ej ske som postförskott eller efterkrav. Spara ditt inlämningskvitto – tänk på att du ansvarar för returförsändelse! Återbetalning sker snarast när vi mottagit och godkänt returnerad produkt. Ange alltid bankens namn, clearing nummer och kontonummer vid återbetalning.

Returer skickas till:
Jädersbruks Ekologiska Herrgård, 732 96 ARBOGA

8 Outlöst försändelse

För försändelse som ej lösts ut och ej avbeställts utan gått i retur till Jädersbruks Ekologiska Herrgård debiteras en avgift om f.n. 310 kr inklusive moms för att täcka Jädersbruks Ekologiska Herrgård omkostnader (såsom transport- och administrationskostnader).

9 Fel med vara

9.1 Fel vid leverans

Vi garanterar att de varor du beställt är felfria vid leveransen. Skulle du få en defekt eller fellevererad vara ska du kontakta kundservice så snart som möjligt. Vi tar emot felanmälan och sänder dig en förfrankerad returetikett. Skicka tillbaka varan i det skick den mottogs, åtföljd av en skade- eller felanmälan, så får du en felfri, rätt vara.

9.2 Fel under garantitiden

Vi garanterar att de varor du beställt är fria från tillverkningsfel under den garantiperiod som gäller för din produkt, från leverans.

9.3 Reklamation

Meddelande om fel i vara måste lämnas inom skälig tid från det att du som kund upptäckte, eller borde ha upptäckt felet. Reklamationsrätten för en vara upphör under alla omständigheter efter 3 år.

10 Personuppgiftersbehandling

Jädersbruks Ekologiska Herrgård kommer inte att dela med sig av dina personuppgifter eller adress och epostuppgifter till något annat företag. Personuppgifter som du lämnar via vår hemsida kommer endast att användas för att kunna skicka information till dig i samband med beställningar, frågor eller enligt de val du gjort t ex i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev eller vill ta del av våra erbjudanden.
Du som konsument har rätt att begära:
– Utdrag av registrerade uppgifter
– Att registrerade uppgifter ändras
– Att registrerade uppgifter raderas
Kontakta oss om ni är i behov av något av detta.

11 Tvist

Vid eventuell tvist kommer Jädersbruks Ekologiska Herrgård att följa Allmänna Reklamationsnämndens rekommendationer.